O co jde?

Červená tlapka je platforma pro pejskaře, kteří chtějí pomoci, nebo pomoc potřebují.

V životě psím může nastat situace, kdy váš miláček musí na operaci a potřebuje transfuzi. Pokud ale ve svém okolí nemáte kamaráda s velkým, zdravým psem, který by vám potřebnou krev daroval, jste v háji.

Veterináři zpravidla na nikoho kontakt nemají a nemocnice psí krev nemusí mít na skladě. Pak si ji musíte zajistit sami, což může být dost obtížné. Nedej bože, když to spěchá (a někdy to spěchá hodně).

Proto vznikla Červená tlapka. Aby propojila potenciální dárce s těmi, kteří potřebují jejich laskavou pomoc.

Chci se stát dárcem
Potřebuji transfuzi

Proč to děláme?

Protože nezapomínáme.

Naše úžasná sedmiletá boxerka Jasmína potřebovala akutní operaci a měla to štěstí, že jsme pro ni dárce měli. Její dlouholetý kamarád Lexík a jeho páníček nám obětavě přispěchali na pomoc. Bohužel, i přesto zápas s rakovinou prohrála. Lékaři po otevření konstatovali metastáze, a tak ji místo operace sleziny jen zase zašili a nechali spát napořád. Naštěstí netrpěla a do poslední chvíle byla veselá a statečná. Odešla náhle a zůstala nám po ní velká, smutná prázdnota.

Ve snaze ji alespoň nějak zaplnit jsme se rozhodli na Jasmíninu památku založit tuto platformu pro dobrovolné psí dárce. Abychom dali šanci i ostatním psům, kterým bychom touto cestou mohli pomoct. A aby v nich tak mohl Jasmínčin odkaz žít dál.

Dárcovství spojuje

Je možné pomoct i jinak?

Chtěli byste přiložit ruku k dílu také nějakým jiným způsobem? Každá pomoc je vítaná! Možností je hned několik:

Pomůžu vytisknutím letáku
Pomůžu sdílením
Pomůžu finančně